Poängställning I League Two

En introduktion till poängställningen i League Two

League Two, den fjärde högsta divisionen i det engelska fotbollssystemet, har alltid varit en plats för hård konkurrens och oväntade vändningar. Säsongen 2023-2024 har inte varit något undantag. Med en poängställning som ständigt förändras, är det viktigt att hålla sig uppdaterad om hur lagen presterar. Poängställningen i League Two visar inte bara vilka lag som leder och vilka som kämpar i botten, utan också vilka som har chans att avancera till högre divisioner.

Topp 10 lag i League Two

Säsongen 2023-2024 har varit en riktig nagelbitare för många lag i League Two. Här är en närmare titt på de tio bästa lagen och deras prestationer under säsongen.

 1. Stockport County – 92 poäng
 2. Wrexham – 88 poäng
 3. Mansfield Town – 86 poäng
 4. Milton Keynes Dons – 78 poäng
 5. Doncaster Rovers – 71 poäng
 6. Crewe Alexandra – 70 poäng
 7. Crawley Town – 70 poäng
 8. Barrow – 69 poäng
 9. Bradford City – 69 poäng
 10. AFC Wimbledon – 65 poäng

Stockport County har dominerat ligan med imponerande 92 poäng, följt av Wrexham och Mansfield Town. Dessa lag har visat enastående prestationer och stabilitet under hela säsongen. Milton Keynes Dons, Doncaster Rovers och Crewe Alexandra har också haft starka säsonger och ligger bra till för kvalificering.

Uppflyttning och kvalificering

Uppflyttningsprocessen i League Two är alltid en het fråga. De tre bästa lagen går direkt upp till League One, medan lag fyra till sju får kämpa om den sista uppflyttningsplatsen genom kval.

 • Direkt uppflyttning: Stockport County, Wrexham och Mansfield Town har redan säkrat sina platser i League One.
 • Kvalificeringsplatser: Milton Keynes Dons, Doncaster Rovers, Crewe Alexandra och Crawley Town kommer att delta i uppflyttningskvalet.

Det är alltid spännande att se vilka lag som klarar av pressen och tar sig upp till nästa nivå. Kvalmatcherna är ofta hårda och intensiva, med mycket på spel för alla inblandade.

Bottenstriden i League Two

Längst ner i tabellen hittar vi lag som kämpar för att undvika nedflyttning till National League. Denna säsong har varit särskilt tuff för några lag som nu står inför en osäker framtid.

Botten 5 lag

 1. Colchester United – 45 poäng
 2. Grimsby Town – 49 poäng
 3. Salford City – 51 poäng
 4. Swindon Town – 54 poäng
 5. Newport County – 55 poäng

Forest Green Rovers och Sutton United ligger i botten med 42 poäng vardera. Dessa lag har haft en svår säsong och behöver verkligen samla sina krafter för att undvika nedflyttning. Att stanna kvar i League Two är av största vikt för dessa klubbar, inte bara för att behålla sin status utan också för de ekonomiska fördelarna det innebär.

Skytteligan i League Two

Skytteligan är alltid en intressant aspekt av varje fotbollssäsong. Den visar vilka spelare som har haft störst inverkan på sina lag genom att göra flest mål. Här är de bästa målskyttarna i League Two för säsongen 2023-2024.

Topp 10 målskyttar

 1. M. Langstaff (Notts County) – 28 mål
 2. M. Smith (Salford City) – 24 mål
 3. P. Mullin (Wrexham) – 24 mål
 4. D. Keillor-Dunn (Mansfield Town) – 22 mål
 5. W. Evans (Newport County) – 21 mål
 6. I. Olaofe (Stockport County) – 20 mål
 7. J. Ironside (Doncaster Rovers) – 20 mål
 8. D. Orsi (Crawley Town) – 19 mål
 9. A. Cook (Bradford City) – 17 mål
 10. D. Kemp (Milton Keynes Dons) – 17 mål

M. Langstaff från Notts County leder skytteligan med 28 mål, vilket är en imponerande prestation. Hans mål har varit avgörande för Notts Countys framgångar denna säsong. M. Smith och P. Mullin har också haft enastående säsonger med 24 mål vardera.

Kommande matcher och TV-sändningar

För närvarande finns det inga kommande matcher eller TV-sändningar listade för League Two. Detta kan bero på att säsongen närmar sig sitt slut och att de avgörande matcherna redan har spelats. Det är dock alltid bra att hålla ett öga på officiella kanaler för eventuella uppdateringar.

Säsongens höjdpunkter

Säsongen 2023-2024 i League Two har varit full av minnesvärda ögonblick och prestationer. Här är några av de mest anmärkningsvärda händelserna.

 • Stockport Countys dominans: Med 92 poäng har Stockport County varit ligans starkaste lag. Deras stabilitet och offensiva spelstil har gjort dem till en fruktad motståndare.
 • Wrexhams återkomst: Efter flera år av medelmåttiga prestationer har Wrexham äntligen hittat sin form och säkrat en uppflyttningsplats.
 • Målskyttarnas prestationer: M. Langstaffs 28 mål är inget annat än imponerande. Hans förmåga att hitta nätet har varit en stor tillgång för Notts County.
 • Bottenstridens dramatik: Forest Green Rovers och Sutton Uniteds kamp för att undvika nedflyttning har varit en av säsongens mest spännande berättelser.

Säsongen har också bjudit på flera överraskningar, som när underdog-lag har besegrat topplag i oväntade matcher. Det är just denna oförutsägbarhet som gör League Two så engagerande att följa.


Denna översikt ger en klar bild av hur lagen och spelarna har presterat under säsongen 2023-2024 i League Two. Vi ser fram emot att följa nästa säsong och de nya utmaningar som väntar.